Zubáča očistíme
vypitveme a umyjeme
hlavu a plutvy odsekneme
celú rybu prekrojíme po dĺžke tak
aby sme mohli vybrať chrbticu. Z väčšej ryby stiahneme aj kožu. Takto pripravené rybie mäso osolíme a dáme do pekáča s vyšším okrajom vymasteného maslom. Z odrezaných častí ryby
z hlavy a z plutví pripravíme vývar
ktorým zalejeme čerstvé huby podusené na masle a nakrájanej cibuli. Potom ich posypeme mletou červenou paprikou
zalejeme smotanou
v ktorej sme rozmiešali hladkú múku
a trocha povaríme. Takto pripravenou hubovou omáčkou zalejeme zubáča na pekáči a dusíme v rúre asi 20 až 40 minút (podľa veľkosti). Upečeného zubáča preložíme na misu
ozdobíme zelenou paprikou nakrájanou na prúžky a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.