800 g zubáča
250 ml kyslej smotany
hydinový vývar
olej
1 lyžica masti
20 g hladkej múky
1 cibuľa
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
soľ.
Vyčistenú rybu umyjeme
rozdelíme po dĺžke na dve polovice
odstránime chrbtovú kosť a čiastočne ju vykostíme. Potom osolíme
prudko opečieme v rozohriatom oleji
podlejeme trochou hydinového vývaru
prikryjeme a udusíme domäkka. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme červenú papriku
chrbtovú kosť
kožu a hlavu zo zubáča. Zalejeme vývarom a varíme 20 až 30 minút. Vývar precedíme
pridáme kyslú smotanu
zahustíme múkou
povaríme a nalejeme na udusenú rybu. Podávame s varenými zemiakmi posypanými nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.