4 porcie zubáča
150 g šampiňónov
4 mladé cibuľky
200 ml bieleho vína
citrónová šťava
1 lyžica masla
hydinový vývar
olej
nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Zubáča stiahneme z kož
vykostíme
osolíme
okoreníme
pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme na 2 až 3 hodiny postáť. V rozohriatom oleji speníme šampiňóny nakrájané na tenké plátky
zelenú petržlenovú vňať a nasekané cibuľky. Vložíme porcie zubáča
opražíme
podlejeme vínom a domäkka udusíme. Počas dusenia podlievame vývarom. Pred podávaním pokvapkáme roztopeným maslom. Podávame so zemiakovým šalátom a uvarenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.